Tüm dünyada yaygınlaştığı için Japon mutfağına ait Sushi kelimesi artık herkes tarafından biliniyor. Temelde pirinç ve erişteye bir çok farklı malzemenin eklenmesi ile hazırlanan yemek sağlıklı yönü nedeniyle dünya genelinde Japon mutfağının popülaritesini artırdı.
Japon şeflerin bu tekniği mükemmel hale getirmek için yıllarını harcadığı biliniyor. Itamae olarak adlandırılan bir sushi şefi haline gelmek 10 yılı alabiliyor. Bıçağı ustaca kullanma teknikleri sayesinde gözalıcı tabaklar hazırlayabiliyorlar.
1800’lü yılların sonlarına doğru Japon göçmenler Peru’ya yerleşmeye başladı. Kendi kültürlerine sadık kalarak yemek pişirme tekniklerini de beraberinde getirdiler.
Anavatanlarından 15 bin kilometre uzakta Japon şefler geleneksel tariflerinde kullandıkları malzemelere ulaşmakta zorluk yaşadılar elbette. Peru yemeklerinde chipanga, aji mirasol ve aji amarillo gibi malzemeleri görmek son derece normal. Fakat bu ürünlerin Japon pişirme teknikleriyle hazırlanması Nikkei denilen yeni bir füzyon mutfağının doğmasına yol açtı. Nikkei kelimesi Japonya’dan yurt dışına göç edenleri ve onların çocuklarını tanımlamak için kullanılan Nikkeijin’den geliyor.
Bu mutfak çok hızlı bir şekilde popüler hale gelerek Peru’nun komşu ülkelerinde de yaygınlaştı. Artık Dubai’deki yemek düşkünleri de Japon ve Peru mutfağının füzyonundan oluşan bu eşsiz yemekleri Clay restoranda tadabiliyor. Aslen Perulu olan baş şef Jolbi Huacho her tabakta Nikkei’den harikalar sunuyor. Euronews’e konuşan şef “Her tabak sanat eseri gibi görünmeli diyor.”