Dolgu uygulamalarında en çok kullanılan dolgu malzemesi hyalüronik asittir. Yaş ilerledikçe cildimizdeki kolajen elastik doku ve hyalüronik asit azalır.Bu uygulama ile istenen bölgelere hyalüronik asit enjekte edilerek yoğunluk sağlanır.Bu madde su tutucu olduğundan çökme ve kırışıklıkları düzeltir.Bu tedavi ile cilt daha pürüzsüz olur.İzler düzleştirilir.Kolajen liflerin oluşumu ve iyileşmesine yardımcı olur.Yüzde çökme ve kırışıklık bölgelerinin toparlanmasını sağlar.Dolgu uygulamaları yüzdeki ince ve derin kırışıklıkları düzeltmede, dudakların dolgunlaştırılmasında, dudak üstü çizgilerin silinmesi,kontürün belirginleştirilmesi ,yanaklar ve çeneye hacim verilmesi için yapılır.Aynı şekilde el sırtındaki kırışıklıkların düzeltilmesi,burun kontürünün iyileştirilmesi içinde kullanılır.Uygulama öncesi gerekli yerlere krem anestezi kullanılır.İnce bir iğne yardımı ile uygulama yapılır.İlk anda etki fark edilir, fakat su tutma kapasitesi nedeni ile giderek etki artar.Kullanılan dolgu tipine göre 6 ay – 1.5 yıl arasında etki sürer.
Dolgu uygulamalarının herhangi bir yan etkisi yoktur.Yüzdeki yerleşik damar ve sinirlere dikkat edilerek uygulama yapılması gerektiğinden mutlaka hekim tarafından hastane şartlarında yapılmalıdır.
Lazer Tedavileri
Günümüzde lazer ciltte bir çok hastalıkta kullanılmaktadır.
-Leke tedavileri
-Sivilce izleri
-Çatlak tedavileri
-Kılcal damar tedavileri
-Dövme silme
-Benlerin yok edilmesi sadece bir kısmıdır.
LAZER EPİLASYON
Lazer yardımıyla vücudunuzdaki istenmeyen kılların uzaklaştırılmasıdır. Hedef kıl kökünde bulunan renk veren hücrelerdir.Bu yüzden kıllar ne kadar kalın ve koyu renk ise başarı o kadar artar. Lazerler beyaz ve sarı tüylere etki etmezler.Bu nedenle kadınlarda yüz ve kol bölgesi diğer bölgelere göre daha geç cevap verir.
Lazer epilasyonda ortalama seans süresi 8-10 arasıdır. Bundada başarı %80-90 gibidir. Lazer epilasyon 16 yaştan itibaren uygulanır. Tüylenme erkek tipi ise, adet düzensizliği varsa öncesinde hormonal tetkikler yapılmalıdır.
Yüz,bacaklar, koltuk altı ve bikini bölgesindeki istenmeyen tüylere çözüm isteniyorsa lazer epilasyon düşünülmelidir. Lazer kıl kökündeki renk veren hücreleri etkileyerek kılları yakar ve yok eder. Bu uygulama 1990 larda başlamış ,giderek daha acısız ve daha hızlı hale gelmiştir. Lazer epilasyonda kullanılan farklı lazer cihazları vardır. En bilinen ve en çok kullanılanlar Alexandirite ve Diode lazerdir. Bunların dışında Ruby ve ND yağ lazerler kullanılır.
Alexandirite cildin altındaki kıl köklerine yoğun bir şekilde etki eder. Oldukça hızlıdır,geniş alanlara kısa sürede uygulama sağlar(erkeklerde sırt gibi).
Diode ise daha uzun bir dalga boyuna sahiptir.Bu yüzden koyu ve bronz ciltlerde uygulanabilir. İncelmiş kıllara daha çok etkilidir. Lazerle birlikte darbe ışık teknolojiside (IPL) epilasyonda kullanılır. Aynı lazer gibidir fakat lazer enerjisi yerine ışık enerjisi kullanılır.
Lazer herkes için uygun olmayabilir.Çok koyu ciltler için uygun değildir. Çünkü lazer enerjisi cilt tarafından daha çok emilir yan etki riski artar.Çok açık renk tüyleri olanlarda aynı şekilde tam etki görülmeyebilir. En uygun kişiler açık renkli ,koyu renkte tüylü kişilerdir.
Lazer epilasyon orta derecede acı veren bir işlemdir.Hassas kişiler uygulamadan 60 dakika önce lokal anestezili bir krem kullanabilirler.Uygulamadan sonra 2-3 gün güneşten uzak durulmalıdır.
Lazer epilasyon hijyenik bir ortamda,hekim kontrolünde,ehil kişiler tarafından uygulanmalıdır.Bu durumda herhangi bir yan etki görülmesi riski azalır.Uygulama sonrası ağrı,şişlik,kızarma ve cilt lekeleri gibi yan etkiler oluşabilir.Nadiren ciltte solma veya yanıklar olabilir.Hormonal düzensizlikler,güneşe duyarlılığa sebep olan ağrı kesici ve antibiyotik kullanımı,cilde uygulanan krem,parfüm vs. yan etki riskini arttırır.Bu yüzden işlemden önce bu bilgiler verilmelidir.Yukarıdaki şartlara uyulduğu sürece lazer epilasyon hasta için memnun edici bir uygulamadır.